top of page

Про спільноту НікА для медиків

Оновлено: 18 трав. 2022 р.

У вас є пацієнти, які продовжують курити чи жувати тютюн, незважаючи на ваші рекомендації припинити?

Ця програма одужання ґрунтується на Дванадцяти Кроках та Дванадцяти Традиціях Анонімних Алкоголіків. Ми пропонуємо м'який підхід до первинного набуття та подальшої підтримки свободи від цієї потужної залежності.


Наша звістка тим, хто шукає допомоги:


Неважливо, в якій формі ви вживали нікотин і як багато разів намагалися кинути. Якщо у вас є бажання жити без нікотину — ласкаво просимо! Ми виявили, що, коли ми відвідуємо збори, ми поступово приходимо до віри в досвід інших людей. Висловлювання на групі народжують надію та допомагають тримати розум відкритим. Ми пропонуємо відвідати кілька зібрань, щоб зрозуміти, як підтримка інших та щоденна практика принципів програми Анонімних Нікотинозалежних допомогла нам отримати дар свободи від нікотину.


Через деякий час, використовуючи програму одужання, фізично ми досягаємо більшого здоров'я, емоційно ми стаємо спокійнішими, духовно знаходимо надію та мужність там, де раніше були сумніви та страх.


Наша повага один до одного проявляється в тому, що ми не критикуємо, не пліткуємо і не даємо непроханих порад. Кожен може працювати за цією ненав'язливою програмою у власному темпі, новачкам ми пропонуємо знайти наставника для отримання допомоги та керівництва.


Програма НікА розглядає залежність від нікотину як хворобу, що має фізичні, емоційні та духовні аспекти. Для нас вживання нікотину — це залежність, яка, нарівні із залежністю від алкоголю та інших наркотиків, може бути припинена, але не вилікувана до кінця. Анонімні Нікотинозалежні допомагають тим, хто вживає нікотин, зайняти активну позицію стосовно одужання від цієї хвороби.


Програма одужання — це запропоноване керівництво в тому, як жити у свободі від нікотину по одному дню за раз. Слухаючи досвід інших, залежна від нікотину людина дізнається про те, як змінити власне мислення та поведінку, щоб також досягти свободи. Учасникам пропонується взяти до уваги із почутого на зібраннях лише те, що їм подобається, а те, що не сподобалось — залишити.


Анонімні Нікотинозалежні — це духовна програма. Проте кожен вільний дійти віри у Вищу Силу відповідно власному її розумінню. Віра та надія допомагають зцілитись і знову повірити, що ми можемо жити без нікотину. Ця програма може підійти не всім, але ми вітаємо кожного, хто шукає свободи від нікотину.


Інші способи вживання нікотину


Ми пропонуємо програму набуття свободи від нікотину. Ми визнаємо, що нікотин — отруйна речовина, яка викликає звикання та погіршує якість життя. Відповідно до нашої Десятої Традиції, «Спільнота НікА не має певної думки з питань, не пов'язаних з її діяльністю». Ми не заохочуємо, але й не забороняємо використовувати будь-які способи потрапляння нікотину в організм, наприклад, нікотинові пластирі та жуйки. Подібні питання кожен учасник вирішує сам, але метою групи є підтримання повного утримання від нікотину.


Докладніше про те, що пропонує Спільнота НікА, можна знайти:

 

Матеріали було взято із сайта https://www.nicotine-anonymous.org/

При копіюванні або передруку обов'язкова наявність активного посилання на це джерело.


Оригінали текстів були адаптовані на українську мову членами спільноти НікА в Україні.


32 перегляди0 коментарів
bottom of page